Translate

Monday, 29 January 2018

Despre Narcisisti,... cu sinceritate nedisimulata!

Despre Narcisisti,... cu sinceritate nedisimulata! ( partea - I)

Nu este o noutate faptul ca narcisismul, este o tulburare de personalitate de care sufera aproximativ 1% din populatia globului, conform ultimelor statistici.
Procentul celor care sufera de pe urma lor insa, este insa mult mai mare si mai greu de calculat.
Semnificatia tulburarii de personalitate numita narcisism, acopera aria preocuparilor exagerate cu privire la propria persoana, fantezii olimpiene despre puterea si misiunea lor in viata, neputinta de a realiza cat sunt de nuisibili si abrogativi, fata de ei insisi si fata de ceilalti. La inceput, narcisismul, a fost numit megalomanie desi in fond este vorba de un egotism feroce. Tulburarea de personalitate de tip Narcisica, face parte din acelasi grup cu personalitatile Antisociale, Dependente, Histrionice, Evitant- anxioasa, sau Borderline.
 Este in acelasi timp si una dintre cele mai dificile tulburari intrucat individul nu accepta critica, nu are empatie si va considera tot timpul ca vina apartine celulilalt si prin urmare ei ar trebuie sa-si viziteze terapeutul. Fiind persoane dependente de atentia celorlalti, narcisistii, pot fi caractere carismatice, culte, priceputi la orice,( daca vine vorba, si se pune inrebarea), desi o sa descoperiti pe parcurs, ca ei nu vor face mai nimic pentru tine.
Cum recunosti un narcisist? 
Ei bine, fie dupa cantitatea de lacrimi varsate, nervi si conflicte interiore pe care o sa dezvolti in relatia ta cu ei – pentru ca inevitabil,fie ca-ti place sau nu, vei dezvolta si tu o simptomatologie, incercand sa-i intelegi si sa-i salvezi pe ei, fie, dupa identificarea patognomonică, descrisa de literatura de specialitate.
Etalarea convingerii marcante de grandoare, poate fi adesea confundata cu stima de sine crescuta sau cu incredere in sine – ambele extrem de tentante, mai ales pentru audienta de tip feminin in cautarea unui corifeu. 
 De ce audienta feminina?
 Pentru ca femeile se cred terapeuti innascuti – iar narcisistul va cauta pe cineva cu vocatie de psiholog, dar nu ca sa se trateze, ci pentru a fi ascultat. Se stie din capul locului ca femeile sunt mai empatice, sunt mai bune ascultatoare si mai ales ca isi aleg deliberat rolul de salvator, iar narcisistul stie cum sa pozeze in victima desavarsita. 
Chiar daca nu este pe deplin inteleasa geneza acestei tulburari de personalitate, se presupune a fi o mostenire cavernoasa familiala. Cand unul dintre parinti este narcisist sau are o predispozitie ostencioasa, copilul este viciat cu responsabilitatea de a-si face acel parinte sa se simta infatuat, avantajat, fericit. In loc sa citeasca bucuria, caldura, dragostea pe chipul parintelui său,(fericirea, doar la gandul ca acel copil exista), se va vedea obligat sa fie permanent concurential, pentru a-si gratifica parintele – desi, nu va fi niciodata deajuns.

Mirrors...

Mirrors... The simple man's wisdom extrapolated long ago, which we, the ones unsatisfied with simplicity, we, who suffer from int...